• Novinky

            • Medzinárodný deň detí

            • "Všetky deti nech sú stále šťastné a milované."

              Medzinárodný deň detí a tematický týždeň

              Na 2. stupni sa oslavy detí začali od pondelka. Žiacka školská rada totiž vyhlásila Tematický týždeň, počas ktorého sa žiaci obliekali podľa jednotlivých zadaní:

              V pondelok sa žiaci vrátili do minulosti a vyskúšali si rôzne staršie štýly v obliekaní,

              v utorok sa obliekali podľa svojich vysnívaných povolaní,

              v stredu si zobrali na mušku štýl svojho obľúbeného učiteľa,

              vo štvrtok bol športový (MDD) a

              v piatok sa konal pyžamový deň.

              O tom, že to hravo zvládli, svedčia aj fotografie.

            • Družinári na exkurziách...

            • ​​​​​​​Tropicarium Budapešť

              Najprv sme sa vybrali do TROPICARIA a to priamo do ďalekej Budapešti. Budapešť je prekrásne mesto. Navštívili sme niekoľko pamätihodnosti mesta. Najviac sa nám páčil Parlament a velikánske lode na Dunaji. Pani vychovávateľky nám objednali veľmi chutný obed. Ako sme sa naobedovali, išli sme do Tropicaria. Asi najväčším lákadlom Tropicaria je obrovské žraločie akvárium s tunelom. Samotný tunel má 11 metrov a pohľad na okolitý morský svet si každý z nás určite vychutnal. To však nie je všetko. Našli sme tu aj aligátory, aj tropický prales, v ktorom sa dokonca blýska a prší. Určite nemôžeme zabudnúť na exotické vtáctvo, plno ďalších morských živočíchov a najmenšie opice sveta. Cítili sme sa tu ako v rozprávke.

              ZOO  a DinoPark v Košiciach

              O pár dní neskôr naša cesta viedla do ZOO v Košiciach. Tu nás tiež čakali zvieratká zo všetkých kútov sveta, ale tie boli vonku, v prírode. Po chutnom obede sme išli ku zvieratkám. Zvieratká boli zvedavé na nás a my na ne. Videli sme rôzne pestrofarebné cudzokrajné vtáky, voľne sa pohybujúce pávy, nezbedné opice, vylihujúce levice, tulene, ťavy, krásne pelikány, labute, plameniaky a iné zvieratká. V DinoParku sme sa premiestnili na chvíľu do obdobia éry dinosaurov. S úžasom sme prechádzali okolo verných napodobenín obrovských dinosaurov. Páčil sa nám aj príbeh v 3D kine o stratenom svete.  A na záver nesmel chýbať nákup suvenírov, ktoré nám tento výlet budú pripomínať.

            • Svetový deň stolného tenisu

            • Pri príležitosti svetového dňa stolného tenisu (23.4.2023) pod heslom „Mysli udržateľne, konaj hneď“ zorganizovala Základná škola v Kráľovskom Chlmci stolnotenisový turnaj za účasti Základnej školy Mihálya Helmeczyho, Základnej školy Stredy nad Bodrogom a Gymnázia v Kráľovskom Chlmci, s nasledovným poradím:

              1. Základná škola, L. Kossutha 580/56, Kráľovský Chlmec

              2. Gymnázium Kráľovský Chlmec a Základná škola Mihálya Helmeczyho

              3. Základná škola Streda nad Bodrogom

              Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme.